...

...

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Το θράσος μετουσιώθηκε σε πολιτική αλητεία!

Του Αιχμηρού

Σ' ένα κρεσέντο πολιτικής αλητείας, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Δικάζονται την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι 21 κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής, κατηγορούμενου για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές το Φεβρουάριο του 2013.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αλληλεγγύη του στους κατηγορούμενους και τονίζει πως οι χαλκευμένες κατηγορίες δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων για τη σωτηρία του τόπου τους από την καταστροφή.
Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης στην ολονύκτια συγκέντρωση συμπαράστασης, σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Επίσης αύριο στις 7.30, στη συγκέντρωση και την πορεία από την Αριστοτέλους προς το Δικαστικό Μέγαρο".


Οι γνήσιοι συνεχιστές του δωσιλογισμού, που έχουν αναγάγει την καταστολή των κοινωνικών αγώνων σε υπόθεση καθημερινής ρουτίνας, έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι των αγωνιστών της Χαλκιδικής που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.


Μετά τον πρωτοφανή εμπαιγμό των τοπικών κοινωνιών που ήλπισαν ότι η συγκυβέρνηση των τσιπροκαμμένων θα έδινε ένα οριστικό τέλος στο πρωτοφανές έγκλημα που διαπράττεται στην περιοχή, διαπιστώνεται ότι όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά η... "αναπτυξιακή" δραστηριότητα στα μεταλλεία των Σκουριών, συνεχίζεται με κυβερνητική συναίνεση και στήριξη. Οι κυβερνώντες περιφρουρούν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δραστηριότητα της εταιρίας. Προσφέρουν απλόχερα αδειοδοτήσεις για ο,τιδήποτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα των... "επενδυτών", αγνοώντας προκλητικά τη βούληση των κατοίκων της περιοχής, που χάνεται η ζωή τους, κυριολεκτικά! Επί της ουσίας, πρόκειται για συνέχιση ακριβώς της ίδιας πολιτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας στο έπακρο το κατοχικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.


Απέναντι σ' αυτή την πρωτοφανή βαρβαρότητα που βιώνει γενικώς η χώρα από το 2010, η μόνη επιλογή είναι μια ευρύτατη συμμαχία όλων των κοινωνικών δυνάμεων που θέτουν θέμα απώλειας εθνικής κυριαρχίας, στοχευμένης φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, δήμευσης της λαϊκής περιουσίας και αντισυνταγματικής και απολυταρχικής διακυβέρνησης. Το σημερινό δικύβευμα δεν μπορεί παρά να είναι, η συγκρότηση ενός πολιτικού μετώπου ανατροπής του υφιστάμενου καθεστώτος, με προοπτική μια ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου