...

...

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Το Der Spiegel παρακαλά τους Βρετανούς: Μην φύγετε, η Γερμανία σας έχει ανάγκη


Σχόλιο του ιστολογίου: Δεν μας εξέπληξε καθόλου η τρέχουσα έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, που -ούτε λίγο, ούτε πολύ- εκλιπαρεί τους βρετανούς πολίτες να ταχθούν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε., στο επερχόμενο δημοψήφισμα. Το φασίζον ευρωσύστημα και κυρίως η νεοναζιστικής νοοτροπίας γερμανική καγκελαρία, δεν θα μείνουν με "σταυρωμένα χέρια" αναμένοντας την ετυμηγορία των ψηφοφόρων της Γηραιάς Αλβιώνος. Ειδικά μετά τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα "The independent", σύμφωνα με τα οποία η τάση υπέρ του Brexit, προηγείται στην προτίμηση της κοινής γνώμης κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες (55%-45%). Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του Der Spiegel, προκαλούν... θυμηδία!

Σε δίγλωσση έκδοση, γραμμένο στα αγγλικά και τα γερμανικά, κυκλοφόρησε το Σάββατο 11. 6. 20016 το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.



Στις σελίδες του απευθύνει μια ηχηρή έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Der Spiegel εκδόθηκε με δύο διαφορετικά εξώφυλλα και αυτό που κυκλοφορεί στη Βρετανία έχει τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! Γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς». Πωλείται δε σε μειωμένη τιμή, δύο λίρες (2,90 ευρώ).

Ο αρχισυντάκτης του Spiegel Κλάους Μπρικμπόιμερ επισήμανε ότι το κεντρικό άρθρο του περιοδικού περιλαμβάνει πληθώρα επιχειρημάτων γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη Βρετανία.

«Το αποτέλεσμα είναι μια αντικειμενική και ταυτόχρονα σθεναρή, συγκινητική –και δίγλωσση– έκκληση προς τη χώρα: Σας παρακαλούμε μην φύγετε!» τόνισε ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας σε μια πρόσφατη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του περιοδικού, το κεντρικό άρθρο περιγράφει τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Βρετανία στον καθορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλύει τις συνέπειες ενός Brexit στην ασφάλεια της Ευρώπης, στην ικανότητά της να μάχεται την τρομοκρατία και στο γεωστρατηγικό της βάρος.

Σε μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS για λογαριασμό του Spiegel το 79% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Λίγο παραπάνω από το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Brexit δεν θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Γερμανίας σε σύγκριση με το 36% που πιστεύει ότι η κατάσταση
της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιδεινωθεί.

Η δημοσκόπηση όπου συμμετείχαν 1.025 άνθρωποι διενεργήθηκε το διήμερο 7-8 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου