...

...

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ταμείο διάσωσης ευρωπαϊκών τραπεζών με κεφάλαιο 150 δισ. ζητά ο Φόλκερτς-Λαντάου



Σχόλιο του Αναστάσιου Κώνστα, από την προσωπική του σελίδα στο fb: Ποια Lehman Brothers; Δυο τρισεκατομμύρια ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ΕΕ... Και το "golden boy" προτείνει 150 δις ασπιρίνη! Τελικά ο βουλιμικός παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελευθερισμός θα καταρρεύσει, όπως το υπέρβαρο αφεντικό στην παραβολή του Μπρεχτ. Με ένα Grexit ίσως το επισπεύσουμε. Οπως και να 'χει, καλό θα μας έκανε. Εκεί μας έφτασαν τα ξεφτέρια της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Μείωση μισθών των στελεχών τους η εκκαθάριση εν λειτουργιά δεν προτείνεται όμως. Προσωπικά θυμώνω που αφενός μας εμπαίζουν, αφετέρου δε μας εξοντώνουν. Η λύση είναι αλά Λούκι Λουκ: πίσσα, πούπουλα και διαπόμπευση (τουλάχιστον).

O επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συστήσει ένα ταμείο διάσωσης 150 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

«Δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη σύσταση ενός μεγαλύτερου προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο Ντάβιντ Φόλκερτς – Λαντάου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
 

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται από μία αργή, μακροπρόθεσμη πτωτική πορεία και αντιμετωπίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 2 τρις ευρώ, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και οι χαμηλές τιμές των μετοχών καθιστούν δύσκολη την αυτοδύναμη απόκτηση κεφαλαίων από τις τράπεζες. «Παρακολουθούμε τη μία κρίση μετά την άλλη και δύσκολα μπορώ, χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, να διακρίνω προοπτικές ανάπτυξης οπουδήποτε», δήλωσε ο Φόλκερτς – Λαντάου, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Ιταλία, όπου οι τράπεζες έχουν «κόκκινα» δάνεια 350 δις ευρώ και τα ποσοστά του χρέους αυξάνονται. «Πιθανόν, αυτό θα είναι μόνο το κατώτερο όριο», είπε. 

Προέλευση: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Φρανκφούρτη, Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου