...

...

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Κλώσες


Του Καρτέσιου

Αυτή η φωτογραφία είναι από χώρο νοσοκομείου και δημοσιεύθηκε επειδή οι εργαζόμενοι βρήκαν εκεί ένα φίδι. Δε γνωρίζω γιατί το εν λόγω φίδι καταδέχτηκε να περάσει από αυτό το σιχαμερό μπουντρούμι. Δε γνωρίζω πως είναι δυνατόν να μην έχουν παρασημοφορηθεί ακόμη όσοι εργάζονται σε τέτοιους χώρους. Δε γνωρίζω πως είναι δυνατόν να θεωρείται αυτός ο χώρος κατάλληλος για τον καθαρισμό των σεντονιών που ξαπλώνουν ασθενείς ή και των στολών του προσωπικού.

Αυτά τα γνωρίζουν σίγουρα οι κύριοι Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Ξανθός και Πολάκης. Δημιούργημά τους είναι. Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι πως αυτές οι συνθήκες, εκείνη η στιγμή με τον συνταξιούχο να κάθεται και να κλαίει κάτω από ένα ΑΤΜ, εκείνο το αίσθημα του άνεργου που κλωτσάει χαλίκια, εκείνη η εικόνα του κρεμασμένου καταστηματάρχη που καταστράφηκε, δημιουργήθηκαν και συντηρούνται από συγκεκριμένους πολιτικούς και κόμματα. Ανθρώπους της Εξουσίας που απολαμβάνουν αραλίκι σε βουλευτικά έδρανα και υπουργικές καρέκλες.

Αυτές οι εικόνες εξαθλίωσης και οι δημιουργοί τους είναι η απάντηση στην ερώτηση «Ποιος κλωσάει τα αυγά της Χρυσής Αυγής». Ποιοι είναι οι πραγματικοί ψηφοσυλλέκτες και σπόνσορές της. Στο μαύρο αύριο δε θα χρειάζονται ούτε αναλύσεις για τον ερχομό του, ούτε ερωτήματα. Την απάντηση την ξέρουμε από σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου