...

...

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Αλεβιζόπουλος: «Απάτη η ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων»


«Άστραψε και βρόντηξε» από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «απάτη» την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και έστρεψε τα πυρά του σε πολιτικά πρόσωπα και στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «ποινικές και πολιτικές ευθύνες».


Ο κ. Αλεβιζόπουλος είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στον κρατικό αερολιμένα «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, τους οποίους ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση, αλλά και με άλλα υπηρεσιακά ζητήματα και στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, από τον χώρο της νέας ανατολικής πτέρυγας του αεροδρομίου, που έχει τεθεί σε λειτουργία τις τελευταίες ημέρες.


Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Fraport έχει δύο βασικά προβλήματα. Πρώτον, δεν έχει χρήματα. Ήδη θα έπρεπε να έχει καταβάλει το 1,2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση κάνει το κορόιδο. Δεύτερον, αδυναμία λειτουργίας. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα 14 αεροδρόμια το 2017. Έτσι λοιπόν, ζητάνε ανά τρίμηνο, ανά τετράμηνο, να παίρνουν ένα – ένα αεροδρόμιο. Ξεκινάνε από τη Μακεδονία. Προειδοποιώ, λοιπόν, τη Fraport ότι αν μπει και γίνει πράξη παράδοσης του αεροδρομίου της Μακεδονίας χωρίς να έχει καταβάλει το τίμημα του 1,2 δισ. ευρώ, ως έχει πει και ως είναι η συμφωνία, να είστε σίγουροι ότι θα ζητήσουμε άμεση ακύρωση με ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου έχουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και είμαστε έτοιμοι να τον καταθέσουμε για τη μεγάλη απάτη του ΤΑΙΠΕΔ, της Fraport, τους πολιτικούς εκβιασμούς και τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το θέμα με τα ελληνικά αεροδρόμια δεν έχει κλείσει. Τώρα αρχίζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεβιζόπουλος.


Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ήδη έχει παραλάβει τον δικό μας φάκελο, στη δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φέρνουμε το ζήτημα της παράδοσης και του εκβιασμού που γίνεται σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον κ. Σόιμπλε, απέναντι στο ελληνικό κράτος. Δεν δίνουν τίποτα. Αντιθέτως, μετατρέπονται σε διαχειριστές των κρατικών αεροδρομίων χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ και επιπλέον γίνονται και υπεργολάβοι με απευθείας αναθέσεις μελλοντικών έργων, τα οποία όμως θα εγγυάται κατά 100% ο ελληνικός λαός. Όλα αυτά είναι απαγορευτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περιμένουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει θέση, περιμένουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω απ’ όλα: οι ποινικές διαδικασίες, οι οποίες ανοίγονται, είναι παρακαταθήκη για το μέλλον της επιστροφής και ακυρώσεως αυτής της σύμβασης. Εκεί δεν πρόκειται να κάνουμε με τίποτα πίσω και μάλιστα περιμένουμε σοβαρές εξελίξεις το επόμενο τρίμηνο», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι «ενημέρωσα τους εργαζόμενους για τον Οργανισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που συζητείται και με την τρόικα. Ακόμα και για μια δημόσια υπηρεσία, που έχει τους κρατικούς ελέγχους της χώρας μας, θα πρέπει οι δανειστές να συμφωνήσουν στο οργανόγραμμά της. Σας ενημερώνω ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι στον βαθμό με την ΕΥΠ. Αντιλαμβάνεστε το τι αποικία έχει γίνει η Ελλάδα», είπε ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου